Warning: Can't synchronize with repository "(default)" (Unsupported version control system "svn": No module named svn). Look in the Trac log for more information.

Ticket #496 (closed defect: fixed)

Opened 13 years ago

Last modified 12 years ago

tg-admin quickstart fails

Reported by: kagon@… Owned by: anonymous
Priority: normal Milestone: 0.9
Component: TurboGears Version:
Severity: critical Keywords: quickstart
Cc:

Description

kagon@mia:~/svn/turbogears$ svn info Path: . URL:  http://www.turbogears.org/svn/turbogears/trunk Repository UUID: 77541ad4-5f01-0410-9ede-a1b63cd9a898 Revision: 608 Node Kind: directory Schedule: normal Last Changed Author: ronald Last Changed Rev: 608 Last Changed Date: 2006-01-30 23:14:43 +0000 (Mon, 30 Jan 2006) Properties Last Updated: 2006-01-30 19:04:27 +0000 (Mon, 30 Jan 2006)

kagon@mia:~$ tg-admin quickstart Enter project name: t Enter package name [t]: Selected and implied templates:

TurboGears#turbogears web framework

Variables:

einame: t package: t project: t turbogearsversion: 0.9a0dev-r608

Creating template turbogears

Creating ./t/ Recursing into +einame+.egg-info

Creating ./t/t.egg-info/ Copying PKG-INFO to ./t/t.egg-info/PKG-INFO Copying paster_plugins.txt to ./t/t.egg-info/paster_plugins.txt Copying sqlobject.txt_tmpl to ./t/t.egg-info/sqlobject.txt

Copying README.txt_tmpl to ./t/README.txt Copying devcfg.py_tmpl to ./t/devcfg.py Copying prodcfg.py_tmpl to ./t/prodcfg.py Copying setup.py_tmpl to ./t/setup.py Copying start-+package+.py_tmpl to ./t/start-t.py

Running /usr/local/bin/python setup.py egg_info Error (exit code: 1) Traceback (most recent call last):

File "setup.py", line 16, in ?

package='t'),

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/TurboGears-0.9a0dev_r608-py2.4.egg/turbogears/finddata.py", line 53, in find_package_data

for name in os.listdir(where):

OSError: [Errno 2] No such file or directory: 't'

Traceback (most recent call last):

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/Current/bin/tg-admin", line 7, in ?

sys.exit(

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/TurboGears-0.9a0dev_r608-py2.4.egg/turbogears/command/base.py", line 269, in main

command.run()

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/TurboGears-0.9a0dev_r608-py2.4.egg/turbogears/command/quickstart.py", line 84, in run

command.run(cmd_args)

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/PasteScript-0.4.1-py2.4.egg/paste/script/command.py", line 202, in run

result = self.command()

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/PasteScript-0.4.1-py2.4.egg/paste/script/create_distro.py", line 101, in command

cwd=output_dir)

File "/Library/Frameworks/Python?.framework/Versions/2.4/lib/python2.4/site-packages/PasteScript-0.4.1-py2.4.egg/paste/script/command.py", line 523, in run_command

raise OSError("Error executing command %s" % cmd)

OSError: Error executing command /usr/local/bin/python

Change History

comment:1 Changed 13 years ago by kagon@…

After discussions on IRC and significant playing around, it seems clear that as part of the Turbogears build process, the "+package+" directory from "turbogears/quickstart" is not included in the Turbogears egg.

Copying "+package+" into "site-packages" Turbogears (site-packages) library path fixes the problem.

comment:2 Changed 13 years ago by anonymous

I wonder if this has anything with recent removal of init.py from quickstart dir.

comment:3 Changed 13 years ago by elvelind@…

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

It is because of the removed init.py file that the error happends. The fix for now in r633 is to add back the init file but have quickstart remove it from the project. ugly but it works for now.

Note: See TracTickets for help on using tickets.